El Tot Mataró (7/11/2008)- La pluja va impedir que l’entitat celebrés la festa el passat 18 d’octubre i ara ho tornen a provar.

La pluja els va obligar a suspendre la seva festa d’aniversari el passat 18 d’octubre però els monitors i monitores de l’Esplai Rabadà estan decidits a celebrar com cal els seus 20 anys de feina i no deixar sense festa els membres de l’esplai i Mataró en general. Finalment, la cita és aquest dissabte 8 a partir de les 12 del migdia a l’antic Parc Central amb un programa de festes ben complet. Fins a les 10 de la nit, tothom que s’acosti a la festa podrà seguir una sèrie d’espectacles. Entre altres, es podran veure les actuacions del Mag Màgia i la Compañía de Flamenco Zuarte. A més, hi haurà taller de malabars i espectacle a càrrec de Jordi Mas, Clowns, havaneres amb Duet del Maresme i la música la posaran Khaka-Bil Khaka amb el seu hip-hop senegalès i Bajo en Calorías.La festa acabarà al voltant de les deu de la nit amb acte de cloenda que des del Rabadà s’anuncia com a “sorpresa”.

Recaptar diners

Més enllà de les activitats i espectacles puntuals, durant tota la jornada hi haurà tallers per als infants, servei de bar, tòmboles obertes a tothom i moltes coses més. Tots els diners recaptats en les activitats i serveis de la festa aniran destinats a la compra d’una nova furgoneta habilitada per transportar els nois i noies amb problemes de mobilitat. Per als membres de l’Esplai Rabadà aquesta festa serveix, també, per donar a conèixer la seva feina. Una feina que poden portar a terme gràcies al suport de l’ajuntament de Mataró. Des de l’Esplai Rabadà estan contents de la col·laboració que tenen de l’ajuntament però noten que no totes les institucions els veuen igual. “Mataró ens ajuda molt però de la resta del Maresme encara no rebem gaire”, explica Roser Cabanillas, una de les coordinadores. Per a ella, el problema està clar: “Com que tractem el món del lleure no estem emparats per cap llei”. Tot i així, reben ajudes que, malgrat tot, no serveixen de gaire si no hi ha matèria primera humana.

Manca de monitors

El principal problema amb el que es troben actualment, per tant, és la falta de monitors. “Pot semblar que sense diners no es pot fer res, però nosaltres necessitem més nois i noies que col·laborin amb nosaltres”, aclareix. “Tenim llista d’espera però no és perquè no tinguem diners per fer activitats per a tots els nens i nenes, el que no tenim són monitors per a tots”, detalla. “Volem deixar clar que el lleure no és un luxe”, conclou. Durant aquestes dues dècades, el Rabadà ha tingut diversos locals. L’últim, situat al pati de la residència Sant Josep.Han estat, per tant, molts anys i moltes anades i vingudes. “Actualment tenim un molt bon local perquè estem al rovell de l’ou i això en facilita la mobilitat”. Però aquest dissabte es traslladaran per un dia al parc central per compartir amb Mataró la complicitat amb els seus nois i noies. A més dels actes, la festa inclou una mostra de fotografies amb dedicatòries dels nois i un espai de micro obert a l’escenari per a felicitacions.

FONT: El Tot Mataró (7/11/2008). L’esplai Rabadà celebra els seus 20 anys amb manca de monitors. El tot Mataró. Recuperat de: https://goo.gl/xgEzj5 (02/02/2017)